2 november 2016

Till förskolan Hackspetten har vi utvecklat ett arbetsverktyg som hjälper personal och föräldrar att hålla koll på logistiken och skapa tydlig struktur i vardagen. Verktyget är webbaserat och effektiviserar arbetet för pedagogerna.

Underlätta och effektivisera vardagen

Att driva en förskola handlar om att skapa en trygg, lärande och utvecklande miljö för barnen. Välutbildade och engagerade pedagoger och medarbetare ägnar ofta mycket tid åt dokumentation, något vi ser till att ändra på med förskolans nya arbetsverktyg.

In- och utcheckning

Incheckningsfunktionen är så enkel att barnen själva kan checka in – och belönas med en glad emoji när det är klart. Information om lämnings- och hämtningsstider, om barnet äter frukost på förskolan och om barnet är frånvarande adderas i verktyget – så att personalen smidigt kan planera dagen. För att garantera barnens säkerhet hjälper verktyget även till med att hålla koll på vilka som får hämta barnen vid dagens slut.

 

Förenklad struktur på Hackspetten

 

Studiedagar och påminnelser

Studiedagar, särskilda händelser och evenemang hittar man smidigt i systemet för föräldrarna. Verktyget skickar ut SMS till föräldrar eller vårdnadshavare för att påminna om utflykter och andra händelser.

I inloggat läge kan föräldrarna följa förskolans bilddagbok där bilder från vardagen och utflykter publiceras. Vid sidan om det finns även ett klotterplank där föräldrarna kan skriva frågor och kommentarer om exempelvis en borttappad mössa.

Är alla på plats?

Verktyget har en kontrollfunktion som vid en eventuell utrymning, gör att personal enkelt kan räkna in alla barn som är på plats och dubbelkolla mot systemet.

 

Nyheter

Fairmedia renoverar sin sajt

Prek har fått uppdraget av Fairmeda att bygga om deras…

Många undrar över GDPR, den nya lagstiftningen

Den finns där för att trygga din integritet. Yes, det…

Stort intresse för MiMove.

Det är ett stort intresse för MiMove den nya bostadsportalen!…