1 september 2017

Vi är så glada och stolta! MiMove är med som en av årets finalister för Publishingpriset 2017. Det blir Berns salonger den 23 oktober för gänget!

Den nystartade bostadsportalen MiMove.com riktar in sig på att göra det tryggt att köpa bostad i Spanien genom en ny typ av koncept, med syfte att öka transparens och tydlighet. Bakom satsningen ligger tidigare nyckelpersoner från Hemnet, inklusive tidigare Hemnet-VD:n Peter Lundell, och bostadsportalen har nu gått till final i Svenska Publishingpriset kategori e-handel.

Tjänsten har redan lanserats mot köpare i Sverige och England, och ambitionen är att implementera en skandinavisk standard på den ibland otrygga spanska bostadsmarknaden.

– Den utveckling man bidrog till på svenska marknaden då, vill MiMove nu implementera på den spanska marknaden, där man ligger en bit efter. Det finns många fallgropar när man som utlänning vill köpa bostad i Spanien, berättar Ola Lundell, VD på MiMove.com

Fallgroparna består av ett flertal saker. Bostadsmarknaden tyngs delvis av en svårnavigerad byråkrati, samtidigt som mäklaryrket är oreglerat. Sammantaget skapar förutsättningarna på marknaden en situation som upplevs som otrygg för köparna. Det märks ofta för presumtiva bostadsköpare på att bostäder som annonseras på olika portaler har dåligt med information, dåliga bilder, ofta redan är sålda, eller att objekten ligger upplagda flera gånger med varierande information. Dessutom är det ofta oklart vilka kostnader som är associerade med ett köp och hur köpprocessen går till.

– Vi vill genom att avkräva mäklarna mer information om objekten, professionella bilder, och ett seriöst arbetssätt skapa en trygg plats för köp av bostäder utomlands. Den information som mäklaren lämnat om ett objekt verifieras via vårt team på plats i Spanien. Om man hittar en intressant bostad hos oss ska man kunna vara trygg i att informationen stämmer, att objektet faktiskt är till salu, och att mäklaren bakom annonsen är seriös.

MiMove.com har även satsat på att samla relevant information om bostadsköp och om att flytta utomlands på en och samma plats genom samarbeten med branschexperter. Bland annat kan besökarna få svar på frågor om skatt, pension och hur det är att bo i Spanien.

publishingpriset.org
MiMove.com

Nyheter

Fairmedia renoverar sin sajt

Prek har fått uppdraget av Fairmeda att bygga om deras…

Många undrar över GDPR, den nya lagstiftningen

Den finns där för att trygga din integritet. Yes, det…

Stort intresse för MiMove.

Det är ett stort intresse för MiMove den nya bostadsportalen!…