Under årens lopp har vi på Prek arbetat med i princip allt som har med IT att göra. Allt började 1975 med att en grupp studenter, från det då nystartade programmet ”Industriell Ekonomi”, knoppade av sig från Linköpings Universitet. Det allra första projektet var att utveckla ett produktionssystem åt Bofors.

IT-Projekt

Vi började arbeta med IT-projekt. Det handlade om värdet av datorkraft och implementering av datorer i verksamheter. Senare kom en fas när projekten handlade om utvärdering av rationaliseringsvinster vid datorinstallation.

Fastighetsmäklare

1978 lanserade vi Sveriges första IT-produkt för fastighetsmäklare – en boendekostnadskalkyl för ABC80, något som gjorde att vi bytte inriktning och blev specialiserade på IT för fastighetsmäklare. Prek har lett ett stort antal projekt och initiativ i branschen. Bland annat fick vi uppdraget att driva Hemnet.se under sidans första 10 år.

Program och Mäklarsystem

Under åren har vi skapat löneberäkningsprogram, system för leadshantering, två fastighetsmäklarsystem, publiceringsverktyg och rapporteringsverktyg. Vi skapade även resursplaneringssystemet REPA för tillverkande industrier som Bofors och Wärtsilä Diesel. Vi har skapat många skräddarsydda IT-lösningar för mäklare – både hårdvara och tjänster – och så självklart vårt egenutvecklade mäklarsystem FasAd.

Bland mycket annat.

Liknande innehåll

Vad vi gör

PREK har flera spännande tjänster och produkter, men i grunden…

Hur vi gör det

Här presenterar vi grunden i det arbetsflöde vi använder för…

Vilka är vi

Webbutvecklare, designers, projektledare och support PREK är sedan 2020 en…